Opsætning af fadølsanlæg

Fadølsanlægget placeres normalt på gulvet og aftapningshanen sættes fast på en bordkant eller lignende på samme måde som f.eks. en arkitektlampe. Det er vigtigt, at der under anlægget placeres en tyk avis, måtte eller lignende for at skåne gulvet, idet vi fralægger os ethvert ansvar for mærker, rustpletter, fugt o.lign.

Udskrift af video

Skal du bruge fadølsanlæg til dit arrangement så lej fadølsanlæg her.

Det er nemmest at placere fadølsanlægget først, sammen med øllet og kulsyren. Derved undgår man at bukke sig ind under baren, når man skal sætte anlægget til. Sæt kulsyren bagerst, så den står ind mod baren, når denne sættes op.

Det er klart bedst at bruge en forlængerledning med ét stik, hvis man kun har ét fadølsanlæg. Så får man ikke for meget belastning, så sikringerne springer. Og så falder stikket ikke så nemt ud, hvis man gør det mest fornuftige, nemlig at slå knude om ledningen.

Hvis man bruger en tromle som denne her, så er det vigtigt at rulle tromlen helt ud. Så undgår man at sikringen i midten af tromlen slår fra hvis den bliver for varm. Sker dette, så holder anlægget op med at køle og øllet begynder at skumme. Og det opdager man ikke lige med det samme, først når øllet begynder at skumme og så er det for sent. Når man slår strømmen til igen, så går der et stykke tid før anlægget igen virker. Så husk at rulle ledningen helt ud.

 

Tilslutning af fadøl og kulsyre til fadølsanlæg

Tilslut øl og kulsyre til fadølsanlægget inden baren slås ud. Start med at sætte kulsyren til. På med gevindet. Drej omløberen med fingrene, så langt som du kan skrue den. Stram derefter til med den påhængende nøgle. Der må godt blive brugt godt med kræfter, så man er sikker på at den er tæt.

Tag fadølskoblingen og sørg for at håndtaget er oppe. Åben kulsyren alt hvad den kan. Det er ca. 2 omgange mod uret og så en halv omgang tilbage. Vip håndtaget på fadølskoblingen ned. Skulle der være vand eller rensevæske i slangerne, så bliver det blæst ud, så det ikke kommer ned i ølfustagen.

Fjern låget på fustagen. Det skal bare knækkes af. På denne S-kobling er der to hakker på fustagen og to sliser i siden af koblingen. De to sliser skal fange de to hakker. Drej en kvart omgang med uret og tryk håndtaget ned.

Når det skal af igen, så trykker man lidt ned på håndtaget, hiver ud og løfter op. Herefter drejer man koblingen en kvart omgang, mod uret, og tager den af. Er man en smule usikker når man skal skifte fustage, så kan det være en god idé at lukke for kulsyreflasken. Det er ikke nødvendigt, men skulle der gå noget galt, så risikerer man ikke at der sprøjter øl og kulsyre ud.

 

Sådan virker vandkølede fadølsanlæg

Alle de fadølsanlæg vi lejer ud, er vandkølede. Der er hovedsageligt to forskellige modeller. Det her er en vandkøler hvor man kan hælde vand på. Vandet skal fyldes på op til kanten af røret. Ved levering sørger vi selvfølgelig for at der er vand nok på anlægget. Anlægget bruger ikke vand under festen.

Der findes også en anden type. Det er også vandkølet, men her kan man bare ikke se ned i vandtanken. Vandet er lukket inde og der vil være vand nok ved leveringen. Medmindre der løber vand ud, skal man slet ikke tænke på og fylde vand på.

Med begge anlæg er det vigtigt, at de står vandret, på den måde som der er vist her. Selvom vandtanken er nogenlunde lukket så vil vandet løbe ud hvis anlægget stilles på højkant eller bliver vippet eller tippet. Hvis der ikke er vand nok på anlægget, holder det op med at køle, og så skummer øllet hele tiden. Så hold anlægget vandret hele tiden. Skal der ekstra hanesæt på et anlæg, så er det her det tilsluttes. Når anlægget er fyldt med vand, vejer det ca. 43 kg. Lad os se hvad der er inde i kassen.

Princippet i fadølsanlægget er sådan at kompressoren fylder den ene halvdel af anlægget. Og i den anden halvdel er der en tank med ca. 12 liter vand. Vandkølede anlæg fungerer sådan at ca. 2/3 af vandet i tanken skal fryses til is. Det er derfor at anlægget skal være tændt nogle timer før man skal bruge det. Nede i de 12 liter vand er der et 14 meter langt rør. Øllet løber igennem det lange rør, som er dyppet ned i blandingen af is og vand og bliver derved afkølet.

Så øllet bliver først kølet på vejen op til hanen, lige før man tapper det. Som I kan se her er der en motor der sidder her og drejer rundt lige under låget. Stiller man noget på låget, risikerer man at motoren stopper og så begynder fadøllet at skumme.

Har man flere fadølsanlæg er det vigtigt at man placerer dem rigtigt i forhold til hinanden. Køleluften trækkes ind i den side hvor man kan se ribberne. Den varme luft blæses ud i den side hvor man kan se kompressoren. Er man i tvivl kan man evt. prøve med et stykke papir eller en serviet og se hvor indsugningen er.

Det er vigtigt at anlæggene ikke placeres således at varm udblæsningsluft fra et anlæg trækkes ind som køleluft i et andet anlæg. Stil der anlæggene så de blæser varm luft ud mod hinanden.

 

Opsætning af fadølsbar og tappetårn

Sæt baren op omkring fadølsanlægget. Læg derefter pladen på. Husk at have kulsyreflasken mod baren.

Hvis gæsterne betjenes af en bartender, sættes fadølstårnet på indersiden af baren. Skru tårnet fast med fingrene. Der behøves intet værktøj. Sæt spildbakke og topskilt på.

Hvis gæsterne selv tapper, hænges tappetårnet udover barkanten før toppladen lægges på. Bemærk at overlæggeren er sænket så der er plads til slangen. Skru tårnet fast med fingrene. Sæt spildbakke og topskilt på plads.

 

Forberedelse før tapning af fadøl

Efter rensning er fadølsanlægget skyllet med almindeligt vand. Dette vand skal tappes ud inden brug. Tapper man ikke vandet ud inden kæleren tændes, er der risiko for at vandet fryser til is og blokerer for øllet. Tap vand ud indtil der kommer øl. Ca. et halvt glas. Afhængig af årstiden og øllets temperatur kan anlæggest først testes efter ca. en halv time. Fuld kapacitet opnås efter 2 - 4 timer.

Når man ikke skal bruge anlægget i en længere periode, så er det klogt at lukke for kulsyreflasken så anlægget ikke står med tryk på. Så luk for kulsyren - ca. 2 omgange. Og løft håndtaget op, så der er lukket af for øllet og tag ikke koblingen af. Når man skal bruge anlægget igen, så åbner man helt for kulsyren og trykker håndtaget på fadølskoblingen ned.

Har man haft lukker for øllet og åbner igen, så kommer der en lille smule luft i ølslangen. Luften skal hele vejen igennem systemet og det tager ca. 2-3 glas. Så kommer der en lille smule sprutteri og så er anlægget klar igen.

 

Sådan tapper du en perfekt fadøl

Hold glasset skrå og vip håndtaget helt ned i ét snuptag. Ret glasset op efterhånden som det fyldes. Ved at gøre sådan, ses det tydeligt at øllet løber helt klart ud af hanen. Det er vigtigt at man ikke vipper forsigtigt udad eller indad i håndtaget, men helt ned, i vandret, i ét snuptag. Hvis man gør det forsigtigt kommer der tykt skum ud og er der først skum i glasset, bliver det ved med at skumme.

Under festen og specielt når folk selv tager, er det vigtigt at holde øje med at gæsterne vipper helt ned i ét snuptag. Især hvis det er meget varmt skal man være opmærksom på at øllet i slangen fra køleren til hanen kan blive varmt. Hvis man ikke bruger anlægget i en periode på bare 10-15 minutter, så kan øllet i slangen mellem anlæg og hane blive varmt. Det smager ikke særlig godt og det skummer alt for meget.

Så hvis ikke anlægget har været brugt i en periode, så kan man ikke undgå at der kommer lidt skum ud. Det fylder ikke mere end et enkelt glas, og når øllet løber klart, så er anlægget klar igen.

Så er det bare at nyde festen, fadølsanlægget og ikke mindst øllet.

 

 

Fadølsanlæg

Køleboksen måler: (BxLxH) 54x44x26,5 cm. og vejer 44 kg. Kan kun stå på én flade (som vist på billedet). Tappehanen kan monteres på en bordkant, vindueskarm eller lignende. Prisen for leje omfatter: Køleboks og tappehane.

Lejeprisen på kr. 395,00 kr. betinger køb af fustager. Lejeprisen omfatter 5 dages leje.

Lejer du mere end et anlæg af gangen er prisen for de følgende anlæg kr. 395,00 kr.. Der leveres sædvanligvis 1 stk. 6 kg. kulsyre med anlægget.

Kulsyreflasken er 71,5 cm høj og har diameteren 16 cm Vi henter og bringer gerne varerne, men det er også muligt selv at hente fadølsanlæg og fustager.

Lej dit fadølsanlæg her


 

Mål og vægt

ArtikelHBLDVægt (kg)
FadølsanlægAnlæg24,540,060,0-42
KulsyreflaskeKulsyre70,0--16,0T: 9 | F: 15
FadølsfustageFustage47,5--32,0T: 8-12 | F: 33-37
Bar (sat op)Bar103,063,0123,0--
FadølshaneHane50,021,0-7,5-

Alle mål i cm. H = Højde, B = Bredde, L = Længde, D = Diameter, T = Tom, F = Fuld

Fadølsanlægget har et strømforbrug på 300 watt


Fordele ved en fustage

Fustagen er den beholder, hvori fadøllet opbevares. Fustager påtappes de samme former for øl som almindelige flasker. Til fester er fustagen (i kombination med fadølsanlægget) langt mere praktisk og "brugervenlig" end flasker:

Også under festen er fustager en fordel. Øllet har hele tiden den rette temperatur. Gæsterne synes det er sjovere. De behøver bare at gå op i "baren" og tappe sig selv et glas skummende fadøl. Fustagen sørger for (sammen med CO2 beholderen og køleanlægget), at øllet altid er friskt og koldt. Noget, der giver stemningen en ekstra tand opad!

 
 

Peter Skafte ApS

Park Allé 352A, 2605 Brøndby
peter@skafte.dk - CVR: 14290400

Bankforbindelse
Danske Bank
Reg./konto: 4440 3557061940

Swift: DABADKKK
IBAN kode:
DK 1230003557061940

Tlf: 43 27 00 00

Åbningstider
Telefon
Alle hverdage: 7 - 16
Akut: Alle dage: 6 - 24

Lager / Butik
Alle hverdage 7 - 16

Udbringning og returtagning:
Mandag - Søndag

Levering, afhentning, samt ekspedition søn- og helligdage og uden for åbningstid efter særlig aftale mod ekstra betaling.

38 års erfaring

Peter Skafte har været indehaver
af Skafte Øl & Vand siden 1984.

Peter og Gitte passer telefon og administration. Rane tager sig af lagerekspeditioner, samt teknik. Troels ordner alt med web og IT. 5 chauffører sørger for udbringning af øl, vand og fadølsanlæg til såvel faste kunder, som privatpersoner, firmaer og offentlige virksomheder.

 

 

Tryk på kortet for at interagere med det

Leveringsområde

Paller med kildevand sendes fragtfrit i hele Danmark (brofaste øer)

Vi sælger til private, erhverv, samt offentlige virksomheder, også EAN

Gratis levering i nedenstående områder ved min. 5 kasser!
Levering og afhentning af lejet fadølsanlæg koster 595,00 kr. med moms

Albertslund
Allerød
Amager
Bagsværd
Ballerup
Birkerød
Brøndby
Brøndby Strand
Brønshøj
Byen
Centrum
Charlottenlund
City
Dragør
Farum
Fredensborg
Frederiksberg
Frederiksberg C
Gentofte
Glostrup
Greve
Havdrup
Hedehusene
Hellerup
Herlev
Hillerød
Holmen
Holte
Humlebæk
Hvidovre
Hørsholm
Indre by
Ishøj
Jyllinge
Karlslunde
Kastrup
Klampenborg
Kokkedal
København
København K
København N
København NV
København S
København SV
København V
København Ø
Lyngby
Lynge
Måløv
Nivå
Nærum
Nørrebro
Roskilde
Rungsted
Rungsted Kyst
Rødovre
Skovlunde
Smørum
Solrød Strand
Stenløse
Store Magleby
Sydhavnen
Søborg
Søndermarken
Tingbjerg
Tårbæk
Taarnby
Tåstrup
Taastrup
Tune
Valby
Vallensbæk
Vallensbæk Strand
Vangede
Vanløse
Vedbæk
Veksø
Vestegnen
Vesterbro
Virum
Værløse
Ølstykke
Ørestaden
Østerbro

Levering og afhentning i følgende områder, foretages mod et tillæg på 200,00 kr. med moms

Vi kører ikke dagligt i disse områder - telefonisk aftale er påkrævet efter bestilling

Borup
Dronningmølle
Esrum
Frederikssund
Gilleleje
Græsted
Gørløse
Helsinge
Helsingør
Hornbæk
Hundested
Jægerspris
Kregme
Køge
Lejre
Lille Skensved
Liseleje
Melby
Ramløse
Skævinge
Slangerup
Snekkersten
Tisvildeleje
Viby Sjælland
Ølsted
Ålsgårde

Cookies

© Copyright 1984 - 2020 Peter Skafte ApS $$
Adresse:Park Allé 352ABrøndbyHovedstaden2605DK | Tel: +45 43270000 | Email: peter@skafte.dk.
123

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

Ved at klikke OK accepterer du vores cookies til statistik.
Du kan sige nej tak til statistikcookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere om cookies