Rensning af ølanlæg er vigtigt for kvaliteten af øllet. De fadølsanlæg bryggerierne har stående fast på værtshuse, restauranter og cafeer bliver renset fast hver 3 uge. Der er et korps af teknikkere der systematisk besøger disse udskænkningssteder og renser/gennemskyller alle deres ølslanger. Nogle forretninger har så store installationer at det kan tage en hel dag for en rensemand at klare opgaven. De meget store pubber har op til 30 fadølshaner og måske 6 stk. 1000 l øltanke i kælderen, dertil adskillige køleanlæg og pumper, der sender øllet fra kælderen op til hanerne i salgslokalet.

Her hos Peter Skafte i Brøndby renser vi fadølsanlæggene hver eneste gang de har været i brug, altså ikke bare hver 3 uge. Når vi konsekvent renser og skyller fadølsudstyret efter hver udlejning, er vi sikre på aldrig at overskride reglen om hver 3. uge. Rensningen foregår på et automatisk doseringsanlæg, der klare 18 ølanlæg på en gang. En computer doserer 3% fadølsrensevæske i vandet, lader denne blanding løbe i minimum så lang tid at alle 18 anlæg har fået skyllet alt gammelt øl ud, og således er fyldt med rensevæske. Computeren lader rensevæsken stå i ølslangerne i 10 min hvorefter der skylles med rigeligt rent vand. De rensede fadølsanlæg stilles på lager med vand i slangerne, Det er derfor man oplever at der kommer vand ud af vores fadølsanlæg når de tages i brug.

Køb rensedunk her


Rensedunk set fra siden
Rensedunk set fra toppen
Rensedunk med rensevæske

Priser på rensedunk og rensevæske til fadølsanlæg

Med nedenstående udstyr kan du nemt selv rengøre dit fadøls udstyr.

Vi har rensedunke til S- A- og U-koblinger.

DKK
Rensedunke volumen 6 liter: 900,00
Rensevæske 5 liter Rækker til 25 rensninger: 300,00
Forsendelse*: 95,00

*Du kan også hente selv

Alle priser med moms.

Ring og bestil på 43 27 00 00 eller send os en mail på peter@skafte.dk

Køb rensedunk her


Hvordan renser man sit eget fadølsanlæg?

Du skal bruge en rensedunk lignende den du ser herover samt specielt fadølsrensevæske. Rensedunkens rumfang er 5l og den har samme opbygning som en fadølsfustage. Øverst på rensedunken er anstikkeren, som skal passe til den fadkobling der er på fadølsanlægget. Rensedunken kan købes med forskellige tilkoblings systemer, vi er lagerførende i dunke med Carlsberg / Tuborgs S-koblings system, men andre eller ekstra tilkoblinger kan fås. Den sorte og grønne dims der sidder på siden af anstikkeren er sikkerhedsventilen der sørger for at trykket i rensedunken ikke bliver så stort, at den revner, trykket på anlægget kan derfor max være 2,8 Bar når man renser. Anstikkeren skrues let af og på uden værktøj.

Fadølsanlægget er nu klar til brug. Hvis der er tydelige aflejringer på indersiden af ølslangerne, kan det være nødvendigt at rense flere gange, bliv ved indtil der ikke længere er nogen belægninger at se.

Rensning hjælper kun sjælendt på fadølsanlæg der skummer for meget, her er det som regel manglende køling der er problemet.Kan rensedunken bruges til andet end rengøring?

Ja naturligvis, hvis du skyller den grundigt, så der ikke er nogen kemikalierester i, kan den fyldes med en hver drik du ønsker at tappe afkølet fra hane. Prøv feks. med vin, sodavand, velkomstdrink, special øl ........