Hornbeer Bryghus - Dansk, økologisk fadøl

Leder du efter udenlandske fadøl?

Vi har også et sortiment af udenlandske øl på fustage

Har du brug for yderligere information? Ring til os på telefon 43 27 00 00.

Fakta om øl og fadøl fra Danmark

Der findes mange danske fadøl på markedet. De danske bryggerier lancerer hvert år mange nye øl, og nye bryggerier og kontraktbryggerier kommer til og bidrager med flere nye smagsoplevelser. Ølfremstilling er ikke en ny opfindelse. I Danmark kender man til noget, der ligner øl helt tilbage til den yngre stenalder.

Øl består primært af malt, gær og vand

Hovedingredienserne i øl er malt, gær og vand. Derudover findes en lang række andre ingredienser, der i større eller mindre grad bliver brugt til brygningen af øl. Normalt bruges humle eller porse, men det er mere og mere almindeligt at bruge fx råfrugt, chokolade, lakrids, koriander, stjerneanis og forskellige sukkertyper. Malten fremstilles typisk af byg, men fx hvede bliver også brugt.

Hver øltype har deres helt egen karakter

Der findes ikke kun én måde at brygge øl på. Mange bryggere/bryggerier har udviklet deres egne fremstillingsmetoder, hvilket giver hver øltype deres helt egen karakter. Dertil kommer, at vandets kvalitet og mineralske sammensætning også har betydning for øllets smag. Hos Skafte finder du danske øl fra Tuborg/Carlsberg bryggeriet.

Pilsner er den mest almindelige øltype i Danmark

Den mest almindelige øltype i Danmark er pilsner, men der findes mange forskellige øltyper – især hvis du tænker globalt. Der er to hovedtyper: Den overgærede og den undergærede øl, og under hver af disse typer er der mange forskellige undertyper. Flertallet af undertyperne hører til den overgærede øltype, mens et mindretal er undergærede. Overgæret øl har som regel mere malt-aroma.